Des de l’Institut de Recerca Sant Pau, us volem convidar a la Festa de la Dona i la Nena a la Ciència el 9 de febrer a l’Àrea Panoràmica del Parc d’atraccions Tibidabo. Una festa amb entrada lliure i gratuïta per a tota la família on nens i nenes descobriran el món de la investigació i la medicina amb tallers, activitats i xerrades. Consulteu més informació a la web de la Festa.
L’Institut de Recerca Sant Pau (IR Sant Pau) ha estat beneficiat amb una ajuda d’1.406.625 euros per part de l’Institut de Salut Carlos III de Madrid (ISCIII). Aquest suport econòmic es destinarà a modernitzar i millorar la Unitat d’Investigació Clínica del centre, reforçant la seva capacitat per dur a terme estudis d’alta qualitat i donar resposta a les necessitats dels pacients. L’ajuda s’emmarca en un projecte de l’ISCIII per impulsar la investigació a Espanya, tant mitjançant la millora de les unitats ja existents com amb la creació de noves.
Un any més, l’Institut de Recerca Sant Pau (IR Sant Pau) va celebrar una nova edició de la seva Jornada de Recerca, un esdeveniment amb el qual el centre busca reafirmar la seva posició com a referent en la recerca biomèdica i la innovació científica. La trobada va servir per reunir líders en recerca, professionals de la salut i experts en tecnologia per debatre sobre els avenços més recents que estan transformant l’atenció sanitària.
Quina relació pot haver-hi entre la trombosi, una greu malaltia que causa una mort cada minut a Europa, i l’alta muntanya? Doncs molta més de la que ens podríem imaginar. A grans altituds, les condicions ambientals, com la hipòxia i l’esforç físic extrem, poden desencadenar respostes fisiològiques que augmenten el risc de formació de coàguls sanguinis, una situació similar a la que experimenten les persones afectades per la trombosi.
L’Institut de Recerca Sant Pau (IR) iniciarà un nou assaig clínic de fase I/IIB per a pacients amb anèmia de Fanconi diagnosticats amb càncer de cap i coll. L’estudi, conegut com a assaig AFAN (Nº EUCT: 2024-511477-29-00), està liderat pel Dr. Jordi Surrallés, cap del Grup de Síndromes de Predisposició al Càncer, director científic de l’IR Sant Pau i catedràtic del Departament de Genètica i de Microbiologia de la UAB.