Un any més, des de l’Institut de Recerca Sant Pau participem de la Setmana Mundial del Cervell que se celebra del 10 al 16 de març! Una campanya anual amb l’objectiu de mostrar els avenços científics en el camp de les neurociències.
Durant aquesta setmana, professionals de la recerca i l’assistència de Sant Pau han dinamitzat activitats divulgatives sobre el cervell i el sistema nerviós per donar a conèixer de primera mà com funciona aquest òrgan, les tècniques que s’utilitzen per estudiar-lo i les línies de recerca més actuals en el diagnòstic, tractament i prevenció de les malalties que l’afecten. A més, aquest any, en concret, hem volgut posar especial atenció als avanços que s’han fet sobre la malaltia d’Alzheimer als nostres laboratoris.
En total, més de setanta estudiants, tant de primària com de secundària, han pogut gaudir de xerrades i tallers, així com de visites guiades per les instal·lacions de recerca i el Dimension Lab de l’Hospital Sant Pau. Aquesta combinació els ha permès descobrir de ben a prop el món de la recerca biomèdica així com la tecnologia i la innovació que estan transformant l’atenció assistencial.
Els alumnes de batxillerat de l’Escola Galí Bellesguard i els de CFGS de Laboratori Clínic i Biomèdic de l’INS Alexandre Satorras han pogut conèixer la nostra feina gràcies a la participació de la Laia Lidón i la Danna Perlaza, investigadores de la Unitat de Memòria Sant Pau, així com de l’Abdel Hakim Moustafa, el César Acebes i la Marian Iglesias, professionals de la medicina de l’equip del Dimension Lab, qui han estat els nostres referents com a dinamitzadors d’aquestes activitats.
Els més petits, alumnes de tercer de primària de l’Escola Torrent d’en Melis, van aprendre a través de l’aventura de la Mariona, la jove experta experimentadora, sobre les diferents parts del cervell, les seves funcions i el paper de les neurones en un taller conduït per Jorge Clusa, responsable de divulgació de l’IR Sant Pau.