ACTUALITAT

NOTICIES

16/03/2021

Foment i Activa’tt per la Salut col•laboraran en una campanya de prevenció de les malalties vasculars a les empreses per als treballadors i les seves famílies

Gràcies a aquest acord, s’impulsarà un servei mòbil de valoració de malalties vasculars que es desplaçarà a les empreses i aquestes podran col·laborar en el finançament de la recerca.

 

Sant Pau ha acollit la signatura del conveni de col·laboració entre l’associació Activa’tt per la Salut, vinculada a l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant pau, i Foment del Treball.  L’objectiu del conveni és promoure el coneixement i la prevenció de les malalties com la trombosi venosa profunda, l’embòlia de pulmó la insuficiència venosa crònica i els aneurisma de l’aorta, entre d’altres, així com la captació de recursos per la recerca.

Aquestes malalties són la primera causa de mortalitat al món desenvolupat. Les últimes dades revelen que només a Europa es produeixen al voltant de 1’5 milions de trombosi en un any (i més de 543 mil morts) amb una despesa directa estimada d tres mil milions d’euros l’any. Pe tant, com recull el conveni, aquesta patologia és un problema de salut pública que consumeix una gran quantitat de recursos econòmics.

Gràcies a aquest acord, s’impulsarà un servei mòbil de valoració de malalties vasculars, format per professionals del Servei d’Angiologia, Cirurgia Vascular i Endovascular de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, que es desplaçarà a les empreses amb caràcter preventiu per fer una diagnosi i valoració del risc trombòtic dels seus treballadors i familiars. Alhora les empreses podran col·laborar i ajudar al finançament de la investigació en la lluita contra les malalties d’origen vascular que es duu a terme a l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

El doctor José Manuel Soria, president d’Activa’tt per la Salut i director de Genòmica de Malalties Complexes a l’Institut de Recerca de Sant Pau, ha destacat que “els països amb la recerca més desenvolupada són els que tenen la major interacció entre empresa i Instituts de Recerca. La recerca és la inversió més eficient que té una societat”. El doctor Soria ha afegit que “aquesta aliança entre empresa i recerca ens ha de permetre avançar i passar de la medicina reactiva a la predictiva. Aquest és el nostre compromís. Cada minut mor a Europa una persona per trombosi, la recerca és la millor prevenció a aquesta xacra.”

Per la seva banda, el president de Foment, Josep Sánchez Llibre ha remarcat que “aquest conveni posa de manifest com les empreses juntament amb les organitzacions de la societat civil poden ser una part activa fonamental en la prevenció i la gestió d’aquestes malalties”. Així mateix ha encoratjat les empreses a “implementar programes d’hàbits saludables, a promoure i desenvolupar el coneixement de les malalties d’origen vascular i a dur a terme accions de detecció precoç de la malaltia dins de l’àmbit laboral com, per exemple mitjançant el servei mòbil de valoració de malalties vasculars”.

En l’acte -que ha tingut lloc en el Recinte Modernista de l’Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau- han intervingut també la gerent de l’hospital, Dra. Gemma Craywinckel, i el director de l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Dr. Jordi Surrallés.

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació