El dijous 20 de febrer a les 18:30h, Romina Miranda-Olivos, investigadora postdoctoral del grup de recerca en endocrinologia, diabetis i nutrició de l’IR Sant Pau, farà una xerrada a la Biblioteca Sagrada Família titulada “L’apetit del cervell: la neurobiologia de la conducta alimentària”.
El cervell juga un paper molt important pel que fa a la relació que mantenim amb allò que mengem. Concretament, és qui s’encarrega de controlar l’apetit i la sensació de sacietat a través de senyals que regulen la nostra conducta alimentària. Una conducta, però, també influenciada per factors emocionals, socials i psicològics que poden alterar la resposta natural del nostre cervell donant lloc a patologies com l’obesitat i l’anorèxia.
Acompanya’ns en aquesta xerrada per conèixer com la recerca ens permet descobrir que li passa al cervell en aquestes situacions de desajust. Veurem com es regulen aquests circuits cerebrals i quins tractaments existeixen per contrarestar els desajustos, remarcant la importància de tractar aquestes conductes amb un enfocament integral que promogui una relació més saludable amb el menjar.
Adreça: C/ de Provença, 480, 08025 Barcelona
Horari: 18:30 h – 19:30 h