El Dr. Jordi Surrallés es va doctorar en Genètica a la UAB l’any 1994. Després d’uns anys treballant a l’Institut de Salut Ocupacional de Finlàndia a Hèlsinki i a la Facultat de Medicina de la Universitat de Leiden a Holanda, va retornar a la UAB on va iniciar el seu propi grup de recerca a finals dels 90. Ha estat Director del Departament de Genètica i de Microbiologia de la UAB i Director del Servei de Genètica de l’Hospital de Sant Pau, on va compaginar les seves tasques assistencials amb les docents i investigadores per les que ha rebut diversos premis con l’ICREA Acadèmia en tres ocasions.
Actualment, és Catedràtic de Genètica de la UAB, Director del Màster de Genètica Assistencial de la UAB, Consultor del Servei de Genètica de l’Hospital de Sant Pau, Cap de Grup al CIBER de malalties rares i, des d’octubre de 2019, ocupa el càrrec de Director Científic de l’Institut de Recerca de l’hospital de Sant Pau i de l’IIB Sant Pau.
Es expert en el camp de les malalties amb predisposició genètica al càncer, on ha liderat el descobriment de varis gens implicats en càncer hereditari. Ha fet recerca tan bàsica com clínica-traslacional orientada a la comprensió del paper de la reparació del DNA en càncer, al les millores diagnòstiques, al descobriment de nous gens i al desenvolupament de noves alternatives terapèutiques. Ha publicat més de 120 articles científics, dirigit 16 tesis doctorals, liderat més de 40 projectes de recerca finançats per entitats nacionals i internacionals, participat en varis assaig clínics de medicament de nova generació com la teràpia gènica i aconseguit la designació de dos medicaments orfes per part de la Agencia Europea del Medicament. També és inventor de 5 patents, dirigeix un biobanc de síndromes de reparació i ha descobert 8 gens implicats en síndromes de predisposició tumoral.
Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona.
Executive MBA per l’IESE Business School.
Cursos d’especialització en Gestió de Projectes i Reenginyeria de Processos per la Universitat Politècnica de Catalunya i Organization and Strategic Management a la London School of Economics.
Màster d’Especialització Tributària al Col·legi d’Economistes de Catalunya.
Directora d’Innovació i Transferència Tecnològica
Enginyera Industrial. Master Universitari en Direcció de les Organitzacions en la economia del coneixement per la UOC.
Darrera actualització: 24 de novembre de 2023
Darrera actualització: 24 de novembre de 2023