La Fundació “la Caixa” ha atorgat una beca a Maria Edwards per realitzar la seva recerca doctoral al Grup d’Oncologia Ginecològica i Peritoneal, liderat per la Dra. Mª Virtudes Céspedes a l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau – IIB Sant Pau.
Les beques de doctorat INPhINIT i postdoctorat Junior Leader de la Fundació “la Caixa” tenen el doble objectiu de donar suport a joves talents perquè duguin a terme la seva recerca a Espanya o Portugal i també atraure investigadors estrangers a aquests països.
Maria Edwards va néixer al Regne Unit el 1996. És biòloga especialitzada en nanomedicina, enginyeria de proteïnes i tractament del càncer. Després d’obtenir el grau en Ciències Biomèdiques per la Cardiff University, va ser investigadora en el sector industrial per desenvolupar i produir a gran escala proves de diagnòstic per a malalties autoimmunitàries. Més endavant, va tornar a la Cardiff University per fer un màster en Investigació, en el qual va dissenyar nanopartícules polimèriques conjugades amb pèptids per a l’administració dirigida de tractaments contra el càncer de mama. Durant aquest màster, va rebre la beca Master of Excellence Scholarship i el premi Highest Performing Student. Des del novembre del 2022, està fent el doctorat a l’IIB Sant Pau, dins del programa d’Immunologia Avançada de la UAB, on dissenya nanopartícules conjugades amb dopamina per al tractament de càncers ginecològics.
Actualment, està executant la seva tasca per contribuir al desenvolupament de noves estratègies terapèutiques per als càncers ginecològics. El projecte es basa en treballs anteriors que caracteritzen l’ús de nanopartícules com a vehicles per orientar la teràpia contra cèl·lules canceroses metastàtiques i del sistema immune, i l’avaluació dels efectes antitumorals i antimetastàtics de diferents nanoconjugats dirigits a la senyalització dopaminèrgica en càncers ginecològics. Aquest projecte implicarà interaccions amb metges i científics de l’IIB Sant Pau, així com empreses biotecnològiques i farmacèutiques.
Els estudis es duran a terme en combinació amb models in vitro, ex vivo i in vivo (per exemple, línies de cèl·lules tumorals, organoides derivats del càncer ginecològic humà i de ratolí i models de xenoempelts derivats del pacient). La candidata obtindrà coneixements de treball sobre oncologia translacional i desenvolupament preclínic de fàrmacs.