El Centre d’Investigació del Medicament (CIM) inicia les seves activitats el 1983, en col·laboració amb el servei de Farmacologia Clínica de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i el departament de Farmacologia i Terapèutica de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Realització d’assaigs clínics amb medicaments i/o investigació clínica en dos àmbits:
Per a dur a terme aquestes funcions es diferencien dues àrees de treball:
Per a més informació: Dossier CIM Sant Pau
El Centre d'Investigació del Medicament (CIM) inicia les seves activitats el 1983, en col·laboració amb el servei de Farmacologia Clínica de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i el departament de Farmacologia i Terapèutica de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Realització d’assaigs clínics amb medicaments i/o investigació clínica en dos àmbits:
Per a dur a terme aquestes funcions es diferencien dues àrees de treball:
Rosa M. Antonijoan Arbós
rantonijoana@santpau.cat
Jimena Coimbra Hurtado – jcoimbra@santpau.cat
Pol Molina Perelló – pmolinap@santpau.cat
Montserrat Puntes Rodríguez – mpuntes@santpau.cat
Maite Garrido Sanchez – mgarridos@santpau.cat
David Martínez Bonifacio – dmartinezbon@santpau.cat
Maribel Martínez Martínez – mmartinezmar@santpau.cat
Marta Castillo Ocaña – mcastilloo@santpau.cat
Pura Martínez Domínguez – pmartinezd@santpau.cat
Mª Ángeles Funes Ungría – mfunesun@santpau.cat
Ana Gomis Pulgar – agomis@santpau.cat
Esteve Mercader Seguí – emercader@santpau.cat
Un assaig clínic és una investigació efectuada en éssers humans i dirigida a determinar o verificar els efectes d’un o diversos medicaments per tal de determinar la seva seguretat i/o eficàcia. La majoria d’assaigs clínics que es duen a terme al CIM van dirigits a conèixer el perfil de seguretat del fàrmac (reaccions adverses) i la seva famacocinètica (absorció, distribució, metabolisme i excreció). Tots els estudis han de ser aprovats per un Comitè d’Ètica d’Investigacions Clíniques i autoritzats per l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris. Totes les dades personals així com els resultats mèdics obtinguts es tractaren de forma estrictament confidencial. La participació en un assaig clínic és totalment voluntària i encara que vostè hagi donat el seu consentiment per participar ho pot retirar en qualsevol moment. En finalitzar l’estudi els subjectes participants reben una compensació econòmica pel temps invertit.
En general, en els estudis realitzats al CIM poden participar homes i dones majors d’edat, en possessió de les seves facultats mentals, no fumadors ni consumidors d’alcohol o drogues d’abús, que no estiguin rebent medicació de prescripció i no hagin donat sang o participat en un altre estudi amb fàrmacs en investigació recentment. Tampoc es podrà participar si es té antecedents d’al·lèrgies a medicaments. En el cas de les dones a més han d’evitar l’embaràs durant el temps que duri l’estudi utilitzant un mètode anticonceptiu no hormonal d’eficàcia acreditada.
Els candidats que desitgin participar en un assaig clínic hauran de signar un consentiment informat on s’explica el disseny de l’assaig, les seves finalitats, els possibles riscos que poden derivar-se de la seva participació en ell i el dret del voluntari a denegar la seva participació en qualsevol moment.
Si està interessat en participar en un assaig clínic, pot trucar al 935537855 – 935537856